úterý 17. března 2015

Recenze: Vinohrádek nad Babou, Cyrilova 430, Třebíč

Ahoj,

po delší době přidávám článek. Měla jsem toho opravdu dost a zastavila se až dneska.
Dnešní recenze bude na relativně nově otevřenou restauraci v Třebíči, kterou jsem navštívila díky oslavě 80. narozenin mojí babičky. Obyvatelé Třebíče jistě znají Café bar Holiday v centru města. Vinohrádek nad Babou patří stejnému majiteli, interiér je naprosto totožný a jídelní lístek se také moc neliší. Tuto restauraci najdete relativně kousek od Café bar Holiday na okraji tzv. Kočičiny. Zaparkovat se před restaurací dá, ale nespoléhala bych na to. Moc míst k parkování tam není. My jsme šli pěšky. Pokud Třebíč neznáte, tak se Vám restaurace bude hledat dost těžko. Nikde žádné směrovky, reklama no prostě nic. Možná že je nějaké reklama v Židovské čtvrti. My jsme šli z druhé strany přes Kočičinu. Na to na jak, podle mě, hloupém místě restaurace je, bylo v době naší návštěvy (sobota v poledne) narváno. Bez rezervace byste si nesedli.




Hned u vstupu nás přivítali milá servírka s dotazem zda máme rezervaci. Po sdělení na koho rezervace je nás odvedla přes celou restauraci asi do salonku. Čeho jsem si všimla hned je, že bez menších zmatků cestu ven asi nenajdu. Je to tam dost členité a zmatené. Interiér na mě působí celkově hrozně přeplácaně. Dekoračních prvků je tam už fakt hodně. Mám radši interiéry čisté a světlé. Interiér této restaurace je všechno jenom ne čistý a světlý, bohužel...  
Usadili jsme se, dostali jídelní lístky a začali vybírat. Jak jsem již psala, jídelní lístek se v podstatě neliší od lístku v Café bar Holiday. V nabídce mají klasická česká jídla, pizzu, domácí špagety (nevěřím, že domácí skutečně budou), rizota, bramborové nočky, jídla z vepřového i kuřecího masa, hovězí steaky, ryby, saláty a pár specialit. Součástí lístku byla i vložená nabídka na mexické speciality. Vzhledem k tomu, že je nabídka na extra papíře, napadlo by Vás, že je to nějaká časově omezená nabídka. No, není. Součástí nabídky Café bar Holiday je už mnoho let, takže pravidelní návštěvníci ji určitě znají. Upřímně bych celkově ve většině restaurací uvítala jídelní lístky s menším výběrem. Čím je toho víc, tím mám větší problém si vybrat. Stejně tak i na Vinohrádku. Nakonec jsem si vybrala ze "speciální" mexické nabídky Rumpsteak na ledovém salátu, mexické brambory, pečená tortila a fazolové pyré. Propečení jsem zvolila medium. Obsluha se sama zeptala. Zbytek osazenstva našeho stolu si vybral: Konfitované kachní stehno s červeným zelím a restovanými bramborami, Konfitované vykoštěné vepřové koleno s jablečným křenem a domácí bagetu, Smažený řízek z vepřové kýty s vařenými bramborami, Svíčkovou na smetaně s karlovarským knedlíkem a brusinkami, Pizzu Napoletana, Steak z čerstvého lososa s grilovanou zeleninou a bylinkovým máslem a Chimichanga de ranchera - na grilu opečená tortila plněná hovězím masem, paprikou, kukuřicí, cibulí s fazolovým pyré, krémová omáčka a rajčata. Chuťově a kvalitativně můžu hodnotit jenom svoje jídlo, ale nikdo neříkal, že by byl nespokojený, takže bylo vše v pořádku.





Ještě než se pustím do hodnocení jídla, tak napíšu něco o personálu a výběru pití. Ze strany personálu nemám jedinou výtku. A musím říct, že na něj jsem dost náročná. Slečna, která nás obsluhovala, byla velmi milá a schopná. U pití už tak pozitivní nebudu. Piva mají v nabídce Staropramen 10°,11° a Granát, Stellu Artois, Hoegaarden, nealko Stellu a Staropramen. Výběr velmi tristní. Staropramen je, velmi slušně řečeno, nedobré pivo a hlavně velmi neoblíbené. Stellu a Hoegaarden . Myslím, že by se měli zamyslet nad změnou značky piva. Z nealka mají klasiku ve skle - coca-cola, fanta, sprite atd. a pak klasickou třebíčskou limonádu ZON - jablečnou a malinovou. ZONku miluju už od dětství, takže jsem si objednala malinovou. Velmi mě zklamalo, že není točená, ale z post mixu. To je teda fakt hnus. Dál mají samozřejmě vína, sekty i tvrdý alkohol. Na přípitek jsme měli klasickou bohemku demi sec. Tam není co vytknout, ta rozhodně nikoho neurazí, ale taky nezaujme. V nabídce mají ještě sekt od Znovínu, ten je kvalitativně tak nastejno s bohemkou, takže si moc nevyberete.


Teď už k jídlu. Jak jsem psala, steak jsem si objednala medium. Hned při nakrojení jsem přišla na to, že steak je well done, bohužel... Servírku jsem na to upozornila, okamžitě talíř s omluvou odnesla a během pár minut přinesla novou porci s tím, že se moc omlouvají a že jídlo samozřejmě neplatím. Tentokrát bylo všechno v pořádku, takže jsem se pustila do jídla. No co to budu prodlužovat, bylo to SUPER, SUPER, SUPER!!! Opravdu vynikající. Možná by bylo jídlo ještě lepší kdyby místo čerstvého masa použili maso vyzrálé, ale není to steaková restaurace, takže jim to odpustím. Rozhodně pozitivně hodnotím, že mi jídlo bez řečí vyměnili. Nejsem příznivce focení jídel, takže foto nepřidám.



Když to celé shrnu, tak bych návštěvu této restaurace doporučila lidem, kteří nečekají žádnou extra moderní gastronomii, ale chtějí se dobře najíst. To je totiž v Třebíči velký problém. Je potřeba být připravený na brutálně přeplácaný interiér. Ten je fakt hrůzný. Při vybírání z jídelního lístku určitě neuděláte chybu s ničím. Jen bych, vzhledem k rozsáhlosti nabídky jídel, nešla do ryby. Nevěřím, že jsou čerstvé. Rozhodně doporučuji udělat si dopředu rezervaci a pokud Třebíč neznáte, tak si zapněte navigaci. Já se do Vinohrádku rozhodně ráda vrátím. Podle mě je to, společně s Café bar Holiday, nejlepší restaurace v Třebíči. To ale určitě neznamená, že z toho tam padnete na prdel. Jen je prostě konkurence velmi velmi velmi slabá...

1 komentář:

  1. Zajímavé. Já třeba naopak ten interiér naprosto miluju, přijde mi boží a vůbec ne přeplácaný.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím vždy jen slušné. Nebráním se konstruktivní kritice i dobré radě na vylepšení blogu. Urážlivé komentáře jak na moji adresu nebo na adresu kohokoliv jiného mažu. Jsou v rozporu s filozofií blogu. Díky za pochopení